Podziękowanie z  Muzeum...

Otrzymaliśmy niedawno list od dr Marleny Zimnej – dyrektor Muzeum Włodzimierza Wysockiego, mającego swoją siedzibę w Koszalinie. Pani dyrektor dziękuje w  nim za przekazane przez naszą Fundację dwie płyty Świadectwo z piosenkami Jacka Kaczmarskiego. Znalazły się na niej dwie pieśni związane z rosyjskim bardem: Obława (według W. Wysockiego) oraz Epitafium dla Włodzimierza Wysockiego.

Ogromnie dziękujemy za płyty „Świadectwo”, które zajęły już niezwykle ważne miejsce w naszej ekspozycji i  archiwum. Doceniamy Pani wysiłek i wkład w trudny proces pomnażania zbiorów z myślą nie tylko o „obecnych tu i  teraz”, ale i tych, którzy przyjdą po nas. Raz jeszcze serdecznie dziękujemy! Za Pani życzliwość, wyjątkowość, za rzadki dar spoglądania poza horyzont codzienności... – czytamy w liście dr Marleny Zimnej do Alicji Delgas, prezes Zarządu Fundacji im. Jacka Kaczmarskiego.

Przy okazji podajemy, że Muzeum Włodzimierza Wysockiego posiada swoją stronę internetową: www.wysotsky.com/koszalin

dodano: maj 2006