Zaproszenie na V Festiwal Piosenki Poetyckiej im. Jacka Kaczmarskiego „Nadzieja”

W dniach 1–2 sierpnia 2008 odbędzie się V edycja Festiwalu Piosenki Poetyckiej im. Jacka Kaczmarskiego „Nadzieja”. Wzorem lat ubiegłych zarezerwowaliś my noclegi w internacie Zespołu Szkół im. H. Sienkiewicza przy ul.  Maja 47. Cena noclegu od osoby (za dobę) to 22 zł.

Wszyscy zainteresowani rezerwacją miejsc proszeni są o e-mail na adres: fundacja.jk@interia.pl w terminie do 30 czerwca. Prosimy o podanie terminu rezerwacji, nazwiska i imienia oraz numeru kontaktowego.

Zgłoszenia do konkursu

Fundacja im. Jacka Kaczmarskiego – organizator Festiwalu Piosenki Poetyckiej im. Jacka Kaczmarskiego „Nadzieja” – pragnie zakomunikować, że do 1 czerwca 2008 roku wykonawcy chcący wziąć udział w konkursie głównym V edycji Festiwalu, który odbędzie się 1 sierpnia w Kołobrzegu, proszeni są o nadsyłanie płyt CD z nagranymi dwiema piosenkami:

• piosenką z repertuaru Jacka Kaczmarskiego,
  • piosenką autorską (przez autorską rozumiemy własny tekst bądź własną muzykę).

Oprócz płyty CD z nagraniami należy dołączyć krótkie CV wykonawcy, tytuły piosenek, adres i numer kontaktowy.

Prosimy o zwrócenie uwagi na dobrą jakość techniczną nadsyłanych nagrań.

Adres, na który należy przesłać płytę CD:
ul. Posejdona 7
80-299 Gdańsk.

Po przesłuchaniu nadesłanych płyt, powołane przez Fundację jury wyłoni wykonawców zakwalifikowanych do konkursu.

Wszystkich uczestników, którzy zostaną zaproszeni do wzięcia udziału w konkursie głównym Festiwalu, Fundacja powiadomi pisemnie w terminie do 20 czerwca.

Regulamin konkursu finałowego „Nadziei”.